den 12 augusti 2010
You are here: ArtiklarOvrigtTrampdynor
  Sök
Tänk på att kontrollera tassarna Minimera

Spruckna trampdynor och klor Minimera

Spruckna trampdynor och dålig klo kvalite, vad är problemet?

Har du en hund med torra klor och trampdynor som lätt spricker och går sönder? Du kan smörja in med alla olika salvor du hittar men inget hjälper speciellt mycket? Då har du en hund som har någon form av cirkulationstörning ner i benen.
 
Ner till hundens framben går ett blodkärl från insidan av bogen och i bakbenen ett blodkärl på insidan av låret. För att hunden ska kunna försörja alla benets senor, ligament, muskler, klor och trampdynor med näring krävs det att blodet kan cirkulera fritt genom blodkärlet. Om detta inte fungerar så kommer inte rätt mängd näring ner till benen och kroppen ger den näring som kommer till de viktigaste delarna, där klor och trampdynor kommer sist. Detta resulterar i att trampdynorna och klorna blir torra och spricker.
 
En vanlig anledning till att blodcirkulationen inte fungerar är att det ligger hårda spända muskler runt blodkärlen. Muskeln trycker mot blodkärlet och täpper till det så inte blodet kan flöda normalt. Det som måste göras är att massera musklerna så de blir mjuka och elastiska igen och hunden får en normalt fungerande blodcirkulation. Efter bara en kort period kan du se hur både klor och trampdynor blir betydligt bättre!
 

Personliga uppgifter | Användarvillkor
Copyright 2009 by friskhund.se