den 12 augusti 2010
You are here: ArtiklarSjukdomar/skadorIschias
  Sök
Ischiasnerven Minimera

Ischias Minimera

Ischias är ett mycket smärtsamt och jobbigt tillstånd. En hund med ischias kan vara mycket farlig då den kan bitas av smärta. Att en hund får ischias beror oftast på att nerven ligger klämd mellan spända och korta muskler.
Symtomen är att hunden gärna sitter ner på ena höften, svårt att röra benet, känsel bortfall, omvändkänsel, motoriskt bortfall eller en otrolig smärta.

För att behandla måste man massera för att mjuka upp muskeln som klämmer. När man stretchar måste man vara försiktig vid stretch framåt då m.gluteus medius och superficalis sträcks.

När hunden har blivit behandlad är det viktigt att tänka på att hunden inte får bli blöt och kall under hasen och neråt. Så länge den är ute och rör på sig så den håller sig varm går det bra, men den får aldrig bli stillasittande. Ischias problemen kan då komma tillbaka inom 20 minuter och behandlingen måste börjas om. Anledningen är att det finns glatt muskulatur runt nerven som kontraheras vid kyla, eftersom nerven redan från början är skadad av klämningen så kommer problemen tillbaka.

Det tar ungefär upp till ett år att bli helt problem fri och de första sex månaderna är de värsta.  
 

Personliga uppgifter | Användarvillkor
Copyright 2009 by friskhund.se