den 12 augusti 2010
You are here: ArtiklarSjukdomar/skadorMuskel eller ledskada?
  Sök
Var försiktig med era hundar Minimera

Muskel eller ledskada? Minimera

Ja hur kan man avgöra om det är en muskelskada hunden har eller om det är leden som är skadad? Det är inte lätt att veta vart man ska vända sig då man har en stel eller halt hund. Här är några enkla tips som kan hjälpa dig att avgöra vart problemet är.
 
Muskelskada

När hunden har en muskelskada eller spända muskler så är hunden oftast sämre efter den har vilat. Då har den legat och stelnat till men när den börjar röra på sig mjuknar musklerna till och hunden blir bättre. Man bör då ta kontakt med en massör som kan hjälpa till och fastslå vad som har hänt och för att få hunden att må bättre.

Ledskada

Vid en ledskada är hunden minder halt eller helt ohalt efter vila, men blir sämre och sämre när den rör på sig. Detta på grund av att leden blir mer ansträngd efter arbete. Detta bör man söka veterinär för som kan fastslå vad det är för fel på leden.

Man kan egentligen tänka på hur man själv mår. Tänk dig att du har träningsvärk, hur mår du då på morgonen när du vaknar? Man brukar vara jättestel och ha jätteont, men efter en stund när man har gått lite och musklerna har blivit varma känns det bättre. Men har man en ledskada som t ex problem med ett knä så blir det bättre efter vila men gör ondare och ondare ju mer man använder det.
 

Personliga uppgifter | Användarvillkor
Copyright 2009 by friskhund.se