den 13 augusti 2010
You are here: MassageFrisk Hund i MediaEmma lokaltidningen 091125
  Sök
  Minimera

<B>DJURVÄN</B>. Emma älskar sina djur och kärleken tycks vara besvarad. Foto: Tina Nilsson

VAN. Emma Grytsjös egen hund Bello är van vid att få massage. Foto: Tina Nilsson

Hemma hos Emma trivs hundarna Minimera

"Att ge sin hund massage är inte en lyxgrej"

HÖRBY. Det både syns och hörs att Emma Grytsjö gillar djur. I hennes och maken Olas lägenhet samsas en hund, två katter och en orm.

Och i stallet finns Emmas häst. När Lokaltidningen hälsar på finns det ytterligare en fyrbent kompis i hemmet. Aila, en Lapsk vallhund har kommit för att få en massagebehandling.

– Det är så kul att se hur Aila har förändrats sedan hon har gått och fått massagebehandlingar hos Emma. Hon är mycket piggare nu, har större aptit och när vi tränar brukstävling och lydnad syns det att hennes steg har blivit mycket bättre. Nu galopperar hon mycket mer, säger Ailas matte Eva Verner.

Emma Grytsjö är utbildad fysioterapeut för hundar och hästar. Ursprungligen är hon från Borås men flyttade ner till Skåne för att gå på Flyinge hästgymnasium.

– Jag har alltid velat arbeta med djur. Att jag valde att gå på hästgymnasiet var ett helt naturligt val. Först hade jag tänkt arbeta mer med hästar, där är friskvården mer utbrett och accepterat. Jag började med att utbilda mig till fysioterapeut för häst och sedan fortsatte jag att utbilda mig inom hundmassage också, berättar Emma.

I Skåne möte Emma även kärleken i Ola och ett tag bodde de i Eslöv sedan flyttade de till lägenheten i Hörby.

Och inom kort går flyttlasset på nytt, nu till ett hus. I lägenheten står kartonger redo för att kånkas ner för trappan.

På golvet nedanför terrariet, som för övrigt innehåller både ett ömsat skinn och en levande Texas råttsnok, ligger ett gäng julklappar.

– Jag har varit en sväng på Ullared, skrattar Emma.

Emma menar att massage för hundar inte är en lyxvara.

– Det är inte som att skicka hundarna på ett spa. De flesta hundar jag behandlar är prestationshundar som man kan jämföra med elitidrottare. Hundmassage är ungefär som idrottsmassage, lite omild. Men det hjälper, man ser att hundarna få tillbaka mycket glädje när de återfår styrkan i kroppen, berättar Emma.
 

Källa; Lokaltidningen Mellanskåne
Text & Bild; Tina Nilsson

Länk till artikeln

Personliga uppgifter | Användarvillkor
Copyright 2009 by friskhund.se